Realisatie van een nieuw vechtsportcentrum dichterbij

Sinds 1 april 2022 kunnen topsporters uit diverse vechtsportdisciplines dagelijks trainen in het Nationaal Vechtsportcentrum in de stad, welke tijdelijke gehuisvest is in de sportzalen van Albeda aan de Sportlaan in Rotterdam. Het centrum fungeert als de thuisbasis voor het TeamNL Topsportprogramma boksen en biedt tevens nationale trainingen aan voor karate, taekwondo, aikido en sambo, evenals regionale judotrainingen.

In het centrum kunnen topsporters dagelijks trainen met de best mogelijke begeleiding en faciliteiten op het gebied van onder meer voeding, medisch, leefstijl en onderwijs.

 

Breedte sport en onderwijs

Het Nationaal Vechtsportcentrum is ook beschikbaar voor gebruik door het onderwijs en de breedtesport. Rotterdam wil met dit centrum ook de breedtesport en de vechtsportverenigingen in de stad stimuleren. Daartoe werken verschillende organisaties samen aan een plan om ervoor te zorgen dat de vechtsport in Rotterdam over de hele breedte profiteert van de aanwezigheid van het Nationaal Vechtsportcentrum in de stad.

De ambitie is om tegen 2026 over te stappen naar een nieuw vechtsportcentrum naast het Topsportcentrum Rotterdam. Deze stap komt steeds dichterbij nu de gemeenteraad het investeringsvoorstel voor dit nieuwe centrum op Zuid heeft goedgekeurd.

Lees in onderstaande artikel de plannen voor een nieuw Vechtsportcentrum, door op het linkje te klikken

Vechtsportcentrum: kansen voor alle Rotterdammers (rotterdamtopsport.nl)

 

Het Nationaal Vechtsportcentrum is een samenwerking tussenTeamNL Topsport Metropool, Rotterdam Topsport, NOC*NSF, Albeda, Topsportcentrum Rotterdam, en de betrokken sportbonden: NBB (boksen), JBN (judo), KBN (karate), TBN (taekwondo), AbN (aikido), KNKF (sambo) en de Nederlandse Vechtsportautoriteit.